• Working Days

  10AM - 8PM

 • Saturday

  10AM - 6PM

 • Sunday

  Closed

Radi Love

  /  Съвети   /  Здрава коса и терапии

Здрава коса и терапии

Като основно правило в „ Radi Love ”…Boutique hairdressing , е независимо от желания цвят, косата на клиента да бъде здрава и в безупречен вид, това е един процес, които не винаги е лесен, защото трябва да се намери баланс във фризьорското майсторство между желанието на клиента и възможностите на косата.

 

Затова на помощ ни идват и великолепните терапии и ритуали, които предлагаме. Чрез тях, Вие ще можете да се потопите в рая на разкоша, като успокоите сетивата си и си предложните невероятна подхранваща процедура, която да бъде част от момента, в който сме създали вашият прекрасен цвят.

 

Спрямо нуждите на косата Ви, Ние ще подберем за Вас специалната терапия, за да запазим косата Ви здрава, хидратирана, мека и блестяща. Повече от 65% от всички жени боядисват косите си. За тях съобразената грижа за цветовете е от решаващо значение. Те желаят да поддържат цвета възможно най-жизнен, толкова дълго, колкото е възможно. При боядисаната коса е важно да бъдат запазени цветните молекули в рамките на фибрата на косъма, като едновременно бъде защитена кератиновата му структура. Здравата коса ще съхраницветните пигменти по-добре, а цветът ще е по-дълготраен.

 

- Radi Love - Топ фризьорски салон Лозенец

ПРИЧИНИ ЗА ИЗБЛЕДНЯВАНЕ НА ЦВЕТА:

 

 1. МЕД

Всеки път, когато мием косата си, много малки метали (по-специално мед), които се съдържат във водата, могат да генерират свободни радикали. Възможно е медта да бъде задействана и чрез UV светлината, увреждайки кератиновата защита на косъма. Случва се и по време на боядисването, при оксидативния процес, което уврежда повърхността на кутикулата и значително намалява блясъка на косата.

 1. ВОДА

Основен фактор за загуба на свежест на цвета е водата, а не в такава с тепен шампоанът. Косата е хигроскопична, което означава, че абсорбира влагата от околната среда. При измиване, тя абсорбира много вода, диаметърът на косъма се увеличава, което я п рави по-слаба и склонна към увреждане и загуба на цветни молекули. Ето защо трябва да използваме шампоан и терапия за боядисана коса със специфични съставки, за запазване на цвета, колкото е в ъзможно по-дълго време.

 1. UV СВЕТЛИНА

Друга причина е слънцето, по-специално UV светлината, която
реагира директно върху косата като я у врежда. Този и д руги вредни фактори като хлор, солена вода, използването на нагрети инструменти и и зсушаването допринасят за избледняването на цвета. Като правило можем да кажем, колкото по-здрава е косата, толкова по-траен е цветът.
Веднъж, щом косата е по-порьозна, цветните молекули не са добре заключени в косъма. Това изисква по-висок профил на грижа, който ще намерите в линията Color Save, продуктите от линията на System Professional Diamond, с които работим. Понякога дали от природата или от неправилната поддръжка на косата в домашни условия, много често ни се случва, особено с клиенти, които за първи път идват при нас, косата да бъде много увредена.
Увреждането на косъма започва, когато защитният липиден с лой в кутикулата е е жедневно изложен на външни влияния. Трудно е да се определи дали на косата ѝ липсва само хидратация или всъщносте увредена.

Само професионалната диагностика би могла да идентифицира точното ниво на увреждане и това може да получите в нашият прекрасен бутиков фризьорски салон „Radi Love”…Boutique hairdressing, при нашият топ майстор фризьор Radi Love, в самото сърце на София център, разглеждайки списание, отпивайки чаша горещ шоколад в прекрасно настроение и наслада.

- Radi Love - Топ фризьорски салон Лозенец